Corinne

Over Corinne

Hoe het begon
Na mijn studie Chemische Technologie heb ik ruim 25 jaar werkervaring opgedaan in overwegend leidinggevende functies, op allerlei niveaus, in diverse soorten rollen en in verschillende branches. Zo deed ik uitgebreide ervaring in o.a. kwaliteitsmanagement, verander- en cultuurmanagement, operationeel en strategisch management, organisatie- en teamontwikkeling, training en coaching.

De ommezwaai
In mijn laatste job in loondienst was ik eindverantwoordelijk voor de verkeersleiding en personeelsplanning van het GVB in Amsterdam. Een hectische maar mooie periode waarin ik als manager echt betekenis kon geven. Dat leidde tot mooie ontwikkelingen, maar helaas kostte dat me ook veel. Na een burn-out en een periode van intensieve persoonlijke ontwikkeling besloot ik het roer om te gooien. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt: mensen coachen en trainen in zowel persoonlijk als zakelijk leiderschap.

Waarom doe ik wat ik doe?
Als leidinggevende werd ik - boven alles - gedreven door mijn passie om mensen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Het is steeds weer prachtig om te ervaren dat bij de ander nieuwe inzichten, verwondering, mogelijkheden, initiatief, regie, passie en energie ontstaan… Ieder mens loopt in zijn werk of leven tegen patronen, problemen of dilemma’s aan. En ieder mens kan daarin keuzes maken. Soms is er hulp bij nodig om de route daarin te vinden. Als die opening gevonden wordt ontstaat weer dynamiek, plezier en bevlogenheid in leven en werk van mensen.

Achtergrond & opleidingen
Naast allerlei bedrijfskundige- en leiderschapstrainingen in de loop der jaren, leidde mijn natuurlijke drive om mensen en organisaties te ondersteunen in hun ontwikkeling tot nieuwe bronnen van inspiratie. Ik verdiepte mijn kennis en vaardigheden met opleidingen op het gebied van o.a. NLP en neurosemantiek, Voice Dialogue, Cultuurverandering, Systemisch Werk, diverse (team)coach-opleidingen, intuïtieve ontwikkeling en Meesterlijk Trainen. Sinds de paarden op mijn pad zijn, kwamen daar trainingen Horsemanship en Systemisch (team)coachen met paarden bij.

Over mijn passie
Als kind was het mijn grote droom om dierenarts te worden. Het leven liep anders, maar de passie voor dieren en natuur bleef. Sinds ik weer contact maakte met mijn grote droom, komen de dieren op een andere wijze op mijn pad. The Law of Attraction in de praktijk! De paarden brengen nu mijn passie voor mensontwikkeling en de natuur bijeen. Zo mag ik nu de wijsheid die de natuur en dieren ons bieden inzetten in een krachtige vorm die samenkomt in de missie en visie van Seasonwise. Ik prijs mij gelukkig!

"Je kan een mens niets leren; je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf."

- Galileo Galilei

Over Wilma

Over Wilma

Hoe het begon en de ommezwaai
Na een opleiding aan de PABO ben ik niet in het onderwijs, maar in het bedrijfsleven terecht gekomen. Na tien jaar bij een wetenschappelijke uitgeverij te hebben gewerkt, was ik 23 jaar eigenaar van een grafische onderneming. Op het hoogtepunt had ik een team van 20 mensen en werkten we voor alle grote educatieve uitgeverijen in Nederland. Zowel klanten als personeel waren bijzonder loyaal aan het bedrijf. De term dienend leiderschap kende ik toen nog niet, maar is wel kenmerkend voor hoe ik het bedrijf leidde. Door mijn persoonlijke zoektocht naar zingeving raakte is steeds verder van mijn bedrijf verwijderd en dat leidde tot een onherroepelijk afscheid. Dit einde betekende het begin van een nieuw avontuur.

Waarom doe ik wat ik doe?
Waarom mensen doen zoals ze doen intrigeert me. Persoonlijke ontwikkeling heeft mijn grote belangstelling en wat ik op mijn eigen ontwikkelingspad ont-dek deel ik graag met anderen. In de afgelopen jaren heb ik daarom meerdere trainingen en workshops gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coachen met paarden en systemisch werk.

Achtergrond & opleidingen
Op mijn pad van persoonlijke ontwikkeling hebben inspiratiebronnen als Byron Katie, Neal Donald Walsh, Deepak Chopra, Napoleon Hill, innerlijk kind werk, voice dialogue en systemisch werk mij veel inzicht gegeven in wat de bedoeling is van het leven en hoe je het zelf vorm kunt geven.
De film The Secret en de daarin besproken Law of Attraction heeft me op het pad van de creatie gebracht. Deze denk- en leefwijze heeft me enorm geholpen mijn leven te transformeren en mijn droom om mensen te coachen met inzet van paarden te realiseren. Ik volgde opleidingen bij Bureau Wind tot systemisch paardencoach en bij de Keulse weg tot Equine Assisted Coach. Kennis over de Rollen van de Meesterherder deed ik op door het lezen van de boeken van Linda Kohanov en in een meerdaagse workshop waar ik aan heb deelgenomen. Momenteel volg ik het eerste onderdeel van de Medicine Horse Way opleiding. Dit is de Europese variant van de Eponaquest opleiding zoals Linda Kohanov die in America verzorgd.

Over mijn passie
Paarden spelen al vanaf mijn jeugd een belangrijke rol in mijn leven. Deze bijzondere dieren hebben me mooie en belangrijke lessen gegeven. Door zonder oordeel gewoon te zijn wie ze zijn, geven ze mensen de kans zichzelf te ontmoeten. Samen met de paarden creëer ik een veilige omgeving waar mensen zichzelf kunnen ontdekken, zodat ze dichter komen bij wie ze in essentie zijn. Als je weet wie je bent, kun je gaan doen wat je werkelijk wilt en waar je gelukkig van wordt!

over seasonwise

Over ons

Wij hebben uitgebreide ervaring als directeur/eigenaar van een bedrijf, leidinggevende- en managementrollen, ondernemer, trainer en coach. Wij zijn allebei door moeilijke periodes in ons leven gegaan en zijn toen het pad van persoonlijke ontwikkeling opgegaan. Beiden besloten we in die fases ons leven en werk om te gooien. Na een intensieve periode van verandering op persoonlijk- en werkgebied, waarbij we veel geïnvesteerd hebben in het met kennis en kunde onderbouwen van onze visie en aanpak, dragen we nu onze visie uit en leveren zo een bijdrage aan een mooiere wereld. 

Test Jouw Natuurlijk Leiderschap

Wat is jouw persoonlijke leiderschapsstijl? Welk gedrag zet jij bij voorkeur in? Wanneer schiet je door naar teveel van het goede en wordt het een valkuil? Of wanneer zet je van iets te weinig in, omdat je het moeilijk vindt of omdat je de kwaliteiten ontbeert misschien?

Kom erachter hoe JIJ in elkaar zit, hoe het bij JOU werkt van binnen en hoe zich dat uit naar buiten. Zowel in je werk, je relaties, je privéleven als de wijze waarop jij invulling geeft aan jouw leven. Doe nu de GRATIS test!

Scroll naar top