natuurlijk leiderschap

Programma

Natuurlijk Leiderschap

In dit programma nemen we je mee door de vijf rollen die nodig zijn om op natuurlijke en gebalanceerde wijze leiding te geven aan jezelf. En van daaruit aan alle facetten in je leven. Wil jij een reuzensprong maken in je ontwikkeling? Ervaar dan zelf hoe je door de bewuste inzet van natuurlijk leiderschap alle potentie aanboort om aan het stuur van je eigen leven te gaan staan!

Programma

Natuurlijk Leiderschap

In dit 4-daagse programma (intake + een driedaagse workshop + een terugkomdag na ca. 2 maanden) nemen we je mee door de vijf rollen die nodig zijn om op natuurlijke en gebalanceerde wijze leiding te kunnen geven aan jezelf en van daaruit aan de taken en functies die je hebt in jouw werkzame- en privéleven.

De valkuil van vrouwen

De grote kracht van vrouwen om vanuit verbinding contact met de wereld te maken, draagt de valkuil in zich om de eigen plek niet goed in te nemen en over de eigen grenzen heen te (laten) gaan.

Natuurlijk Leiderschap is vooral geschikt voor vrouwen die zich hierin herkennen.
Om er voor anderen te kunnen zijn én om leiding te geven, is het kennen van je eigen grenzen en het innemen van jouw plek een belangrijke voorwaarde. Je kunt dan letterlijk en figuurlijk in je kracht blijven staan.

Het programma is mede gebaseerd op de Vijf Rollen van de Meesterherder van Linda Kohanov. We werken onder andere met de wijsheid van de paarden, met systemische oefeningen en met rituelen. Het is vooral veel praktisch ervaren en in beweging zijn.

Herken je je in het volgende?

 • Je hebt alles al, en toch voel je je ontevreden, onrustig of zelfs ongelukkig...

 • Je lijkt een krachtige persoonlijkheid, maar van binnen voelt je twijfel en onzekerheid, je loopt op je tenen...

 • Je wilt meer voor je eigen behoeften opkomen, maar je zit vast in patronen van jezelf en in de interactie met anderen, en je komt er niet uit hoe het anders kan...

 • Je wórdt meer geleefd dan dat je het gevoel zelf de regie over je leven te hebben...

 • Je wilt minder zorgen voor anderen en meer voor jezelf, de balans mag “gereset” worden...

 • Je ziet jezelf steeds in dezelfde ‘groeven’ stappen, en je voelt aan alles in je lijf dat het tijd wordt om dingen anders te gaan doen, maar je vraagt je af “hoe dan?"...

 • Je bent jezelf kwijt geraakt, je wilt op zoek naar je ware zelf, naar wat zich nog wilt ontplooien...

 • Je wilt nu leiderschap over jouw leven, over jouw toekomst...

Kortom:

“als JIJ gelukkiger wilt worden, dan heb JIJ iets te doen!”

En stel je eens voor dat je...

 • je zelfverzekerder, blijer, steviger, energieker voelt en weer de regie neemt over je leven

 • écht jezelf durft te zijn, je stem durft te laten horen, omdat je weet dat je oké bent, precies zoals je bent

 • jezelf innerlijk toestemming geeft om je eigen pad te volgen, in harmonie met wat het leven je tot nu toe gebracht heeft

 • hebt ontdekt over welke potentie jij in volle kracht beschikt en weet hoe je dit kunt inzetten

 • dichtbij jezelf kunt en durft te blijven, in contact met je eigen wijsheid, intuïtie en potentieel

 • vanuit vertrouwen, verbinding en je hart keuzes durft te maken die helemaal kloppen voor jou

 • weet welke strategie voor jou werkt om van A naar B te komen en hoe je jouw talenten daarin kunt laten gelden

 • volledig vanuit eigen kracht keuzes maakt die goed zijn voor jou, en zo aan het roer staat van jouw leven

 • los komt van je ingesleten programmeringen en meester wordt over je bewuste en onbewuste aanpak

Wil je dit?

Ben jij die vrouw die NU in beweging wil komen? Wil jij nu verantwoordelijkheid voor jouw volgende stap in je ontwikkeling nemen? Ben JIJ nieuwsgierig naar jouw echte IK?

"Je moet eerst jezelf tegenkomen, voor je het kunt zijn."

- Loesje

bg-paarden

De filosofie achter onze werkwijze

Wij combineren de inzet van de wijsheid van de natuur en paarden met systemische principes en opstellingen, meditatie en neurosemantiek. Maar óók met down-to-earth technieken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zoals NLP, talentontwikkeling en oplossingsgerichte coachtechnieken.

De inzet van onze paarden in de training helpt jou om helder te krijgen waarom jij de dingen doet zoals je ze doet. Paarden doen dat door in hun reactie (deels) onbewuste gedachten, overtuigingen, intenties en emoties aan het licht te brengen. Dit geeft inzicht en maakt dingen in je los. Ze nodigen je vervolgens uit om ander, meer helpend gedrag in te zetten en laten het effect daarvan direct zien.

Met deze ervaringsgerichte aanpak zijn we in staat om je door een daadwerkelijke transformatie te leiden. Door op een liefdevolle manier naar de onderstroom te durven kijken, faciliteren we dat de meest beperkende onbewuste patronen worden aangepakt. Zo kan je een nieuwe fase in, omdat je los bent gekomen van ingesleten programmeringen en meester wordt over je bewuste en onbewuste interne processen. En daarmee wordt je meester over haar leven.

Wat dit programma jou oplevert:

 • bewegen van hoofd naar hart, bewust zijn van je intuïtie, je eigen-wijsheid en daar naar durven handelen

 • je eigen patronen herkennen en van daaruit bewuster kiezen welk gedrag je inzet

 • bewuster zijn van jouw wensen en behoeften en hoe jij daar invulling aan kunt geven in jouw dagelijks leven

 • beter grenzen stellen, je plek stevig innemen en sterker staan in je eigen autonomie

 • Je durft ‘nee’ te zeggen tegen je omgeving en ‘ja’ te zeggen tegen jezelf

 • helder communiceren en echt gehoord worden

 • uit je comfortzone durven gaan, als dat nodig is om te bereiken wilt of nodig hebt.

 • vanuit een rustige zelfverzekerdheid opkomen voor jezelf; meer zelfvertrouwen

 • gebruik maken van je talenten, inzetten van je persoonlijk “kapitaal”

 • het besef dat alles al in jou aanwezig is en dat jij de keuze hebt hoe en wanneer je dat inzet.

 • bewuster-ZIJN

6 Valkuil van vrouwen (tak)
Daan Mijnders

Daan Mijnders

Docent

"Mijn eerdere ervaringen met de paarden waren zo positief, fijn en helder qua inzichten, dat ik direct JA heb gezegd op het programma Natuurlijk Leiderschap. Middels de theorie, meditatieve- en opstellingsoefeningen én oefeningen met de paarden hebben we ons eigen gedrag onderzocht, bestudeerd en ervaren. Dit was intens en heel persoonlijk, ik heb er eigenlijk geen woorden voor om deze ervaringen tot hun recht te laten komen. Kennis over de vijf gedragsrollen heeft mij heel veel opgeleverd. In de workshop kon ik direct ervaren hoe die rollen dan voelen bij mij van binnen en wanneer je de ene rol inzet en wanneer de andere. En welke valkuilen er aan kleven. Ik heb meer begrip gekregen voor mijn eigen handelen in het leven, in verschillende situaties. Dat is voor mij erg waardevol geweest. Zwemmen leer je niet door een boek te lezen over zwemmen. Zo zie ik de meerwaarde van het programma.

Als je de moed hebt om naar jezelf te kijken, meer kwaliteit van leven wilt ervaren en je dichter bij de natuur én je eigen natuur wilt komen, schrijf je dan in voor dit programma. Wilma en Corinne, ontzettend bedankt!"

Monique

Monique Ruedisueli

Beleidsmedewerker

"Deelname aan het programma ‘Natuurlijk Leiderschap’ heeft mij veel opgeleverd. Ik heb ervaren hoe het is om de vijf verschillende rollen bewust in te nemen: vertrouwd/vreemd, makkelijk/moeilijk en wat de reacties van de andere deelnemers en de paarden daarop zijn. Het was een uitnodiging om te kijken hoe ik deze vijf rollen in mijn dagelijkse leven inzet: in mijn gezin, op mijn werk, binnen mijn familie, in mijn vriendenkring etc. Dat leidde tot bewustwording met betrekking tot mijn persoonlijk leiderschap: hoe goed zorg ik voor mezelf, hoe manifesteer ik mij in mijn persoonlijke omgeving – gezin, familie, vrienden. En bewustwording met betrekking tot mijn professioneel leiderschap en teamsamenwerking: wat zijn mijn voorkeursrollen en hoe kan ik de andere rollen ontwikkelen en ze toepassen als het nodig is. Corinne, Wilma en de vijf paarden boden een prettige, warme en veilige setting waarin ik me kon verbinden met hen en de andere deelnemers."

Praktische zaken

Het programma Natuurlijk Leiderschap staat steeds gepland voor drie dagen opeenvolgend. Een 4e (terugkom)dag wordt na ca. 2 maanden in overleg gepland.

We beginnen dagelijks om 10.00 uur met het programma. Op de eerste twee avonden is er ook een avondprogramma; we eindigen die avonden om ca. 21.30 uur. Op zaterdag sluiten we het programma af omstreeks 16.00 uur. We werken steeds in blokken, waardoor je tijd hebt om hetgeen je ervaren en geleerd hebt te laten bezinken, om te reflecteren en te interneren.

We adviseren je i.v.m. het avondprogramma om in de buurt te overnachten. Er zijn in de omgeving van Dreumel een groot aantal Bed & Breakfasts en hotels te vinden. Wij zorgen voor koffie, thee, lunches en tussendoortjes; op twee avonden zorgen we ook voor avondeten.

Voorafgaand aan de eerste drie dagen voeren we een persoonlijk intakegesprek met iedere deelnemer. Ca. twee maanden na het programma organiseren we een terugkomdag. Dan worden de ervaringen besproken en, wederom met inzet van de paarden, wordt gewerkt aan de zgn. puntjes op de i, zodat het geleerde zo goed mogelijk beklijft in jouw persoonlijke leven.

Locatie
De locatie waar het programma plaatsvindt: Rooijsestraat 26A in Dreumel.

Aantal deelnemers
Het maximum aantal deelnemers is 8 en gaat door bij minimaal 4 inschrijvingen.

Kosten
Deelname aan het programma Natuurlijk Leiderschap kost € 1.395,- excl. BTW.

Datum
26, 27 en 28 maart
of
6, 7 en 8 mei

Gratis oriënterend gesprek

Wil je meer weten over ons aanbod en samen met ons verkennen of deze aansluit op de stappen die jij wilt zetten in je ontwikkeling? Neem contact met ons op voor een gratis oriënterend gesprek!

Scroll naar top